Ο Ορέστης Σεφέρογλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990, όπου και κατοικεί.
Έχει παρακολουθήσει σειρά Workshops και Masterclasses με κορυφαίους φωτογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ αυτών ο Todd Hido, ο Anders Petersen, ο Chris Morris, ο Davide Monteleone, o Παύλος Φυσάκης, ο Καμιλό Νόλλας και σε συνεργασία με διεθνή ινστιτούτα φωτογραφίας όπως το ICP της Νέας Υόρκης. Το 2014 συμμετείχε στο διάρκειας 7 μηνών, διεθνές Masterclass του φωτογραφικού πρακτορείου VII Photo στο Μιλάνο. To 2017 συμμετείχε στο Εργαστήριο Καλλιέργειας και Ανάπτυξης Φωτογραφικού Πρότζεκτ «Dust Breeding» στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) με εισηγητές τον Γιώργο Καραηλία και τον Γιώργο Πρίνο.
Από το 2013 μεγάλο μέρος της φωτογραφικής του δουλειάς έχει επικεντρωθεί στην προσφυγική κρίση και τη ζωή των μεταναστών στην Ελλάδα. Έχει δουλέψει ως μόνιμος φωτογράφος για την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και το περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ. Επίσης φωτογραφίες και ρεπορτάζ του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα ελληνικά και ξένα περιοδικά όπως τα ΒΗΜΑgazino, ΜΕΤΡΟ, Die Welt BLAU Magazin, Die Dame, WOZ. Συνεργάζεται με το πρακτορείο SOOC και το VICE Greece, όπως επίσης και με τα περιοδικά Κ, Γαστρονόμος και το Aegean Airlines BLUE Magazine. Παράλληλα δουλεύει σε φωτογραφικά πρότζεκτ σε συνεργασία με ελληνικές και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως οι CARE, SolidarityNow, HumanRights360.
Το φωτογραφικό του έργο έχει παρουσιαστεί σε πολυάριθμες εκθέσεις και φεστιβάλ όπως στα Athens Photo Festival, Medphoto Mediterranean Photography Festival, Docfield Barcelona, Menontrenuno Sardinia, Festival Territories en Images Paris, Kythera Photographic Encounters, TEDxAthens, The Hunt Museum. LSE, King’s College.
Το 2016 προτάθηκε για το ετήσιο World Press Photo Joop Swart Masterclass. Το 2018 συμμετείχε ως ομιλητής στο TEDxPanteionUniversity παρουσιάζοντας την φωτογραφική του δουλειά.
Αμπταχάπ- Ένα μεγάλο δέντρο, ένα λιμάνι κι ένα μαργαριτάρι
Η Ντόχα (ad-Dawḥa ή ad-Dōḥa), που σημαίνει κυριολεκτικά «το μεγάλο δέντρο» στη νέα αραβική γλώσσα ή «στρογγυλεμένοι κόλποι» στην τοπική διάλεκτο, είναι η πρωτεύουσα και η πολυπληθέστερη πόλη του κράτους του Κατάρ. Είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πόλη της περιοχής, με περισσότερο από το μισό του πληθυσμού της χώρας να ζει στη μητρόπολη.
Από τις τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα και τη μετατροπή ενός οικισμού ψαρέματος και αλιείας μαργαριταριών σε σύγχρονη πόλη, η Ντόχα βιώνει την αλληλεπίδραση πολυπολιτισμικών ομάδων σε διαφορετικά επίπεδα. Σε αντίθεση με τις δυτικές χώρες, στο Κατάρ οι αλλοδαποί αποτελούν την πλειονότητα του πληθυσμού. Η Ντόχα έχει γίνει μια πόλη ξενιτεμένων και οι αστικοί χώροι χαρτογραφούν τα όρια ανάμεσα στις διαφορετικές κοινωνικοοικονομικές και πολιτιστικές ομάδες και τον τρόπο με τον οποίο οι ομάδες αυτές αλληλεπιδρούν και λειτουργούν μέσα στα επίπεδα της πόλης.
Η Ντόχα είναι μια πόλη εν τω γίγνεσθαι, ένα γοργά αναπτυσσόμενο οικονομικό κέντρο, μια ανερχόμενη μητρόπολη στον Περσικό Κόλπο. Οι σύγχρονοι ουρανοξύστες της Ντόχα, από μέταλλο και γυαλί, αντικαθιστούν τα παραδοσιακά κτίρια και τους αχανείς χώρους της ερήμου. Οι γοργές μεταμορφώσεις, προϊόν του νέου πλούτου της χώρας, αναδιαμορφώνουν το τοπίο και γίνονται νέα ίχνη αναμνήσεων για τους ιστορικούς του μέλλοντος. Τα εργοτάξια και οι ολοκληρωμένες οικοδομές αποπνέουν μια αίσθηση διαχρονικότητας.